Kakbuffé i Kyrkbacksgården på bonnadan

Redaktionen

PÅ BONNADAN den 30 september är det dags för den tradi- tionsenliga Kakbuffén i Kyrkbacksgården. Som vanligt är det Ladies Circle som håller i arrangemanget tillsammans med Inner Wheel. I år är det tio år sedan första gången kakbuffén anordnades, men under två år var det uppehåll på grund av pandemin.

– Vi kommer som vanligt att duka upp ett dignande bord med kakor av alla sorter. Vi har uppdaterat utbudet med lite nya kaksorter och gjort mer av de som är allra mest populära, berättar Karin Dahlberg som är kakgeneral tillsammans med Helene Wetterholm.

Buffén håller öppet mellan 10.00 och 14.00 eller så länge kakorna räcker.

– Förra året tog kakorna slut ett par minuter innan 14.00 så därför har vi lagt lite extra krut på att baka mer i år. Vi har även hjälp av tidigare medlemmar i Ladies Circle för att kunna erbju- da ännu mer välsmakande kakor, säger Helene Wetterholm.

Hela överskottet av försäljningen går till julklappar till ekono- miskt utsatta familjer i Eksjö. Julklapparna delas ut i samband med Lions matkassar.

– Vi har ett samarbete med diakonin här i Eksjö som ger oss information om vilken typ av julklappar som behövs. Så försöker vi köpa klappar som passar pojkar och flickor i vissa åldrar, berättar Helene.