Kanelbullens dag – 4 oktober

Redaktionen

bullar1

Foto: Maja Gerhardsson

Vad är hemligheten bakom en perfekt kanelbulle?

annabergHemligheten är att använda sig av äkta svenskt smör och inte margarin. Äkta smör ger nämligen en bättre smak. Dessutom är det viktigt att använda lagom mycket kanel annars kan det lätt bli en besk smak. Grädda bullarna på hög temeratur en kort stund, annars riskerar de att bli torra. För servering smakar det alltid godare om bullarna är färska och nybakade samt om de serveras ihop med ett kallt glas mjölk.
– Anna Berg, Lennarts konditori

Vad är hemligheten bakom en perfekt kanelbulle?

marcuseklundDet finns nog lika många hemligheter som det finns bagare, och kanske är det just det som är hemligheten. Med hantverk, passion och yrkesstolthet kommer man långt. I våra bullar blandar vi surdeg i vetebrödet för att få en saftigt och smakrik bulle. Sen adderar vi med en långsam jäsprocess och fyllning där rikliga mängder svenskt smör förhöjer smakupplevelsen.
– Markus Ekelund, Lilla Thimons