Matnyttigt

Redaktionen

Bröderna Lindvall tar över fiskbilen

Nystart. Fiskbilen utanför ICA i Eksjö har fått nya ägare. Alexander och Johannes Lindvall tog över verksamheten i början av april.
– Vi kommer att fortsätta utveckla fiskbilen för att kunna erbjuda Eksjö med omnejd ett brett utbud av färska skaldjur och färsk fisk. Johannes har tidigare jobbat med fisk i Norge så han har stor kunskap kring detta och jag har jobbat med fisk i butik, så det är en oslagbar kombination, berättar Alexander Lindvall.

Fiskbilen kommer att få en make over och sortimentet kommer att ses över och utvecklas.
– Fisk och skaldjur är ett livsmedel i tiden. Dels är det väldigt nyttigt, men det är också gott och framförallt enkelt att tillaga. Där vill vi jobba mycket mer recept för att öka kunskapen kring fisk och skaldjur, berättar Alexander.

Ica satsar på catering

Catering. Sedan ett par veckor tillbaka kan du beställa exotiska plankor, smörgåstårtor och annan festmat på ICA Supermarket i Eksjö.
– Vi har länge haft önskemål från våra kunder att hjälpa till att fixa olika typer av kalas så därför har vi tagit fram ett koncept med olika typer av rätter som du kan beställa hos oss, berättar Fredrik Strand som driver ICA Supermarket i Eksjö.

På menyn finns en rad olika plockmatstallrikar, exotiska plankor och smörgåstårta – bland mycket annat.
– Vi som ingår i den stressade generationen lever ju efter mottot ”smidigt, gott och enkelt” och kan vi förenkla tillvaron för våra kunder med detta är det jättebra. Satsningen är en del i ett tydligt fokus på matkänsla och färskvaror i butiken, berättar Fredrik.

Chambre séparée hos Putte Kock

Bokningsbart. Putte Kocks matsalar på I12-området har utökat sina lokaler med en avskild del med plats för 16-18 personer som passar utmärkt att boka för affärslunch, minnesstund eller andra evenemang. 
– Vi har länge haft tanke på att kunna erbjuda en mer avskild yta för våra gäster och nu har vi skapat en ombonad del där du i lugn och ro kan äta lunch eller middag, säger Patrik ”Putte” Johansson.

Namnet på rummet går i stil med resten av inredningen på Putte Kock; Chambre séparée. 
– Det är ett ganska vanligt namn för avskilda rum på franska restauranger och det kommer mer och mer i Sverige också. Det är inget VIP-rum, utan ett rum som är bokningsbart för alla, säger Patrik.

Rummet ligger längst in i lokalen, bakom väggmålningen och är sobert inrett med heltäckningsmatta och klassisk träådring på väggarna. 
– I rummet finns egen buffé och drickakyl vilket gör att du kan boka rummet och sitta helt avskilt utan att frottera dig med övriga gäster. Rummet bokar du hos oss så syr vi ihop en lösning som passar dina önskemål, berättar Patrik.