Matnyttigt

Redaktionen

Höstpicknick

Pläden och kudden i bilden kommer från Otyg inredning. Kanelbullar och Eksjöknuten från Lennarts konditori. Wienerbröd med glasyr från Eksjö konditori gamla stan. Mysig stickad tröja från Klädhuset i Eksjö. De bruna skorna hittar du hos Borgs skor.

Höstpicknick

En fika efter en lyckad kantarelljakt i svampskogen är inte fel. Är du sugen på något matigare att ta med ut att äta i den friska höstluften kan du kolla in wrapen med smörstekta kantareller nedan. Ett gott alternativ till den klassiska kantarelltoasten.

Duka snyggt

En middagsbjudning handlar inte bara om maten som serveras, att tänka till kring dukningen gör det där lilla extra. Ta upp säsongens härliga färger på servetter och matcha ljusen i samma toner. Tänk utanför ramarna och nyttja naturens resurser. Ett bordsplaceringstips är att ta med fina blad från naturen och texta namnen på. Kronljusen och servetterna kommer från Interflora Blomsterboden.


Mustiga grytor

GrytorEtt gott långkok hör hösten och vintern till. Tillaga mustiga höstmiddagar med gjutjärnsgryta och stekpanna i läckra färger från Elon Johanssons mekaniska.

 

Recept: Wrap med smörstekta kantareller

4 portioner

  • 4 stora tortillabröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • 6 dl kantareller
  • Smör till stekning
  • 1 rödlök
  • 1 påse blandad grönsallad
  • 1 kvist färsk rosmarin

SÅS:

  • 1 burk crème fraiche
  • 2 dl Västerbottensost
  • 1 msk flytande honung
  • svartpeppar och salt

Ringla på lite olivolja på varje tortillabröd. Krossa vitlöksklyftan och gnid den mot bröden. Smält smöret och stek kantarellerna när smöret börjar bli brunt, strö på salt och peppar. Riv rosmarin och tillsätt i svampen. Lägg lite sallad i varje tortilla och varva med kantarellfyllning och rödlök. Toppa med såsen och rulla ihop.

Smaklig måltid!