För de allra flesta betyder påsken några dagars extra ledighet och massor av god mat. Men varför inte också unna sig en riktigt god dessert eller en fräsch påskbakelse till eftermiddagskaffet. Vi bad Thimons och Lennarts att sätta ihop varsin påskbakelse, och vi måste säga att resultatet imponerar. Så låt dig inspireras; på med förklädet, kavla upp armarna och sätt igång. Eller kanske föredrar du en promenad i vårsolen till något av Eksjös mysiga caféer där du kan avnjuta en god påskbakelse i en härlig miljö – utan att behöva stöka till i köket!
Skön mandelbotten med himmelsk vaniljkräm…
En påskbakelse baserad på en skön mandelbotten avsmakad med matchathe. Kreationen från Thimons konditori är fylld med ”himmelsk vaniljkräm” och svartvinbärsmousse och läckert toppad med björnbär.
Vaniljmarinerade mangobitar med mandelkrisp…
På en botten av mandelmaräng vilar en ljus chokladmousse. Skapelsen från Lennarts konditori är toppad med en gulfärgad vitchokladglaze och vaniljmarinerade mangobitar, mandelkrisp och mangopassionsmousse.