Foto & styling: Alexandra Bjerhag och Kristoffer Karlsson
1. Putte kocks räkchampinjon
En röra på färskost, dill, räkor, rödlök och några droppar tryffelolja. Allt ovanpå en champinjon.
2. Smått & gotts gröna söta oliver
Gröna oliver är alltid gott och blir en trevlig färgklick på tapasbordet.
3. Putte kocks picklade ägg med gubbröra
Ägghalvor färgade i rödbetslag med gubbröra, garnerade med flätad ansjovis.
4. Vaxblekarens toast
Handskalade räkor med nyslagen majonäs smaksatt med dill, citron och pepparrot.
5. Ullinges gravade laxtartar
Najadgravad lax med rökt sikmousse, confiterad äggula och romvinägrette.
1. Eksjö stadshotells påskhare
Hare med bacon- och lökströssel och en senapscréme med ingefära. Allt toppat med hyvlad julien.
2. Smått & gotts chipsblandning
Vackra och goda chips av sötpotatis, morot och potatis.
3. Norrby ängars kryddiga ölkorv
En kryddstark ölkorv som får smaklökarna att slå volter av lycka.
4. Ekologiska limekex från Smått & gott
Härligt friska och söta limekex som blir ett trevligt tilltugg till tapasmiddagen.
5. Örtsalt från Norrby ängar
Örtsalt och andra kryddor i skål är ett trevlig inslag på bordet. Enkelt, behändigt och gott!
6. Vaxblekarens taco
Ett klassiskt långkok på högrev med chili och öl, serverat med tacochips och riven ost.
1. Putte kocks chiliröra
Chliröra med ägg, grädde, Puttes chili och lite salt. Serverat med tunna rostade baguettskivor.
2. Tomatsås från Norrby ängar
En klassisk tomatsås är ett trevlig tillbehör som passar till många rätter på ditt tapasbord.
3. Vaxblekarens scampi
En härligt het scampi med vitlök, chili och vitlöksbröd.
4. Vaxblekarens asiatiska råbiff
En råbiff med asiatisk touch – med ingefära, lime och chili.
5. Ost från Smått & gott
En läcker och smakrik ost passar i alla samanhang. Ät som den är eller på bröd eller kex.