Peg Parnevik klar för Eksjö stadsfest

Redaktionen

Med låtar som Aint no saint och Sthlm Nights har Peg Parnevik snabbt blivit en självklar del av svensk musikelit. I juni släpps en knippe nya låtar som går åt det tuffare hållet och i augusti uppträder hon på Eksjö stadsfest.
– Låtarna är klara och det är bara finslipning kvar. Jag lyssnar ju själv på allt från RnB och hip hop till country och pop, men de nya låtarna går lite åt det tuffare hållet och är tänkta att funka för en internationell publik, berättar Peg.

Peg Parnevik har gjort kometkarriär inom musiken under det senaste året. Hon har redan hunnit med att bli grammis-nominerad och ta hem titeln ”Årets nykomling” på P3 Guld.
– Det har gått sjukt snabbt, men jag har jobbat hårt för det och det ska bli riktigt roligt att åka på turné och få bjuda på ny musik. Jag spelade ju på Eksjö stadshotell förra året och det var världens härligaste publik, så det blir jättekul att komma tillbaka, säger Peg.

» Vi är precis som alla andra familjer. Vi bråkar lika mycket och har lika mycket kärlek.
Men vi kanske är lite knäppare. –
Peg Parnevik

Om någon, mot förmodan, missat det är Peg dotter till Jesper Parnevik. Tillsammans med resten av familjen har de synts i dokusåpan Parneviks under tre säsonger.
– Jag är jättetacksam för min familj och tv-programmet. Utan det hade jag inte fått en sådan bra start på musikkarriären, men det är ju ändå radiomänniskor och publiken som bestämmer vad som blir en hit. Så om jag lyckas beror det i slutändan på att jag jobbat hårt, säger hon.