Radioprofil blir konferencier på Eksjö tattoo

Magnus Östberg

När Eksjö Tattoo går av stapeln den 28-30 juli är det en bekant röst som guidar oss genom det gedigna programmet. Sofie Carme hörs till vardags på Sveriges Radio P4 men för ett par dagar i juli återvänder hon hem till Eksjö som konferencier på Stora torget.

Jag är ju van vid att folk hör mig, men det är ju lite pirrigt att man nu ska se mig också, berättar Sofie.
Sofie Carme är född och uppvuxen i Eksjö men efter en mediautbildning i Båstad fick hon sommarjobb på Mix Megapol i Göteborg. Där blev hon kvar i sju år innan hon landade på P4 Jönköping.

– Jag har jobbat på P4 Jönköping i fyra år nu. Det känns fantastiskt roligt och jag är tacksam för att min chef trodde på mig när jag sökte jobbet. P4 Jönköping är ju den fjärde största stationen efter storstäderna och det finns ett behov av radio. Det märkte vi särskilt under pandemin och nu under kriget, berättar hon.

Foto: Johan Lindqvist

Som konferencier för ett av de större evenemangen i Eksjö blir hennes roll att guida publiken genom det gedigna programmet av orkestrar och solister.

– Jag var med på ett upptaktsmöte där vi fick träffa alla band. Det blir en spännande blandning med klassiska marscher och mer moderna inslag. Jag tror det kommer bli en fin upplevelse för publiken, berättar hon.

Under Eksjö Tattoo kommer det också bjudas på sång av Matilda Ambré från Jönköping.

– Matilda är en nära vän till mig och jag föreslog att hon skulle få ta rollen som solist på tattoot. Hon är en fantastisk sångerska, säger Sofie.

Även om Sofie inte själv är musiker så funderar hon på att bjuda på en överraskning under tattoot.

– Eventuellt kan man få sig mig spela ett instrument som du inte ens visste fanns. Men jag har inte riktigt bestämt mig ännu. Det får du se på föreställningen, avslutar hon.

Sofie Carme

Ålder: 36 år
Aktuell: I rollen som konferencier för Eksjö Tattoo den 28-30 juli
Bakgrund: Pluggade media i Båstad och fick jobb inom kommersiell radio innan hon landade på P4 Jönköping.
Vad är det bästa med Eksjö? Närheten, det tar fem minuter att åka från punkt A till punkt B. Oavsett vart du ska.