Restauranghöst i Eksjö

Magnus Östberg

Vad passar väl bättre en kulen höstkväll än att promenera till någon av stadens restauranger och sätta sig vid dukat bord och njuta av vällagad mat. Kanske tillsammans med några vänner? Kanske tillsammans med ditt livs kärlek. Kanske helt själv, bara för att du kan? Vi fick en pratstund med tre av stadens krögare för att se vad hösten bjuder på hos dem.

Nya menyer hos Putte kock

puttePutte Kock har blivit ett populärt val för många lunchgäster sedan restaurangen öppnade på Itolvområdet för drygt två år sedan.

– Vi har mycket folk på luncherna och vi kommer under hösten att göra i ordning rummet längst in i lokalen. Det kommer du att kunna boka på lunchen om du vill ha lite konferens eller ett avskilt lunchmöte, berättar Patrik ”Putte” Johansson.

Putte Kock har ju som bekant också stor cateringverksamhet över hela Höglandet.

– När det gäller catering, á la carte och våra buffér kommer vi att ta fram nya menyer under hösten. Gamla favoriter kommer vi spara, men de ska kompletteras med nya spännande smaker. Sen har vi ju självklart våra populära ”after works” under hösten, avslutar Patrik.

”Härgjord” Á la carte på hotellet

hotelletEksjö stadshotell finns ju mitt i stadens hjärta och förutom välbesökta luncher har restaurangen öppet kvällstid nästan varje dag.

– Det är unikt att du kan gå ut sex dagar i veckan och äta vällagad á la carte i en liten stad som Eksjö. Dessutom året runt, berättar Johan Lindfors som driver Eksjö stadshotell.

Eksjö stadshotell trycker lite extra på att all mat lagas från grunden.

– Vi använder riktigt smör i all vår mat och allt är ”härgjort”, poängterar Johan Lindfors.

Under hösten bjuder hotellet även på bra liveframträdanden och innan du vet ordet av är det dags för julbord.

– I år satsar vi på klassiskt julbord då många vill att maten ska vara i fokus. Det blir alla tillbehör du kan tänka dig och äkta julstämning för dina smaklökar, avslutar Johan.

Smakfulla tapas hos Vaxblekaren

marcusVaxblekaregården har gjort succé med sin tapasmeny som serveras fem kvällar i veckan. Under hösten fortsätter tapasmenyn varje tisdag till lördag.

– Varför ändra ett vinnande koncept? Våra tapas har verkligen gått hem hos folk. Förmodligen för att du kan komponera ihop din egen meny och dela med kompisar, säger Marcus Johansson som driver Vaxblekaregården.

Utöver restaurangen har Vaxblekaren 22 hotellrum som används frekvent av besökare från både när och fjärran.

– Där har vi jobbat med att renovera en del av dem. Bland annat har vi gjort ett industrirum som blev riktigt häftigt och som vi tror kommer att uppskattas av våra gäster. Det har så klart en industriell känsla mitt i vår gamla, anrika miljö, säger Marcus.