Nya butiker & restauranger

Säkerhet och smarta hem i fokus för Edgar Security

Säkerhet i fokus. Markus och Petra Edgar driver Edgar Security som öppnade butik i Abborraviken den 1 november. Foto: Magnus Östberg
Nyöppnat. Som närmaste granne med MM Interiör öppnade Edgar Security sin butik den första november i år. Men bolaget har redan funnits i ett år och fokuserar på produkter för säkerhet och smarta hem.

– Vi har länge sett en trend att det finns mängder med säkerhetsprodukter och produkter för smarta hem, men konsumenterna upplever att det är för svårt att veta vad man egentligen behöver – och hur man ska få ihop det. Där fyller vi och butiken en funktion. Kommer du in till oss kan vi hjälpa dig att hitta rätt lösningar för dig plus att vi installerar och ser till att det fungerar, berättar Markus Edgar som driver butiken tillsammans med sin fru Petra.

Hjärtat bland företagets säkerhetsprodukter är det prisbelönta larmsystemet K1 som går att kombinera med i princip vilka produkter som helst i det smarta hemmet.

– Med våra lösningar kan vi skräddarsy ett paket som passar dina behov. Du får helt enkelt rätt storlek från början plus att du kan slippa abonnemangskostnader med våra system, vilket många ser som en fördel, berättar Markus.

Förutom larmsystem och andra säkerhetsprodukter, som smarta trygghetslarm, finns även Google Home i butiken. Det är en röststyrningsenhet som gör att du kan kontrollera allt från belysning till kaffekokare med röstkommandon.

– Vi är först i Sverige med Google Home och vi tror att det finns ett stort intresse bland svenska konsumenter för en röststyrningsteknik som gör att du kan styra hela hemmet, säger Markus samtidigt som han säger ”Okej, Google. Can you tell me something about Mississippi?”. Google Home svarar med utförliga fakta om den amerikanska delstaten.

– Än så länge finns Google Home bara på engelska men inom kort kommer den på svenska, berättar Markus.

I butiken finns idag allt från smart belysning till trygghetslarm. Det senare är en produkt som inte bara vänder sig till äldre.

– Det är smidigt utformat så att du kan ha det i fickan eller runt halsen plus att du kan prata genom det om du blir skadad, avslutar Markus.

Gillade du det här? Dela med dig på Facebook!
Prenumerera på nyheter från Eksjö & co
Senaste artiklarna i "Nya butiker & restauranger"

I år är det 20 år sedan Johanna Sandin tog över skobutiken från sin far, Ebbe. Och det firas från slutet av september ända fram till jul med besök av leverantörer och speciella erbjudanden.

Sebastian Rozycki öppnade i somras Studio Organic Oway på Södra Storgatan i Eksjö. Med ekologiska hårvårdsprodukter och ett fokus på fler hårbehandlingar än bara färgning och klippning så hoppas han fylla en lucka. – Det har gått över förväntan än så l …

Ny pizzeria. På Norra Storgatan 57 har Cucchini slagit upp dörrarna. Det är en klassisk restauranglokal på Norra Storgatan som fått nya ägare. – Sedan vi öppnade den första augusti har vi fått väldigt mycket positiv feedback från kunderna i Eksjö, säge …

Sedan den 5 juni har Life-butiken ny ägare. Det är Karolina Fetah som har tagit över hälsokostaffären på Södra Storgatan. – Att äga en egen butik är nytt för mig, så det känns väldigt spännande och pirrigt, säger Karolina. Men det har börjat bra så jag …

Erikshjälpen har öppnat sin nya second hand-butik vid Abborraviken och intresset har varit stort bland besökarna redan från start. – Vi öppnade den 3 juni och vi har haft mycket folk i butiken varje dag, berättar Jessica Politis som är butikschef. Allt …

Eksjö & co på Instagram
Prylar & trender

Foto: Magnus Östberg En fotomodell som kan spela fiol, prata flytande italienska och som har smak för delikatesser! Det låter som en osannolik kombination, men det är precis vad Charlotte Felli Crona är. Efter femton år som modell i Italien tog hon med …