Säkerhet och smarta hem i fokus för Edgar Security

Magnus Östberg

Säkerhet i fokus. Markus och Petra Edgar driver Edgar Security som öppnade butik i Abborraviken den 1 november. Foto: Magnus Östberg

Nyöppnat. Som närmaste granne med MM Interiör öppnade Edgar Security sin butik den första november i år. Men bolaget har redan funnits i ett år och fokuserar på produkter för säkerhet och smarta hem.

– Vi har länge sett en trend att det finns mängder med säkerhetsprodukter och produkter för smarta hem, men konsumenterna upplever att det är för svårt att veta vad man egentligen behöver – och hur man ska få ihop det. Där fyller vi och butiken en funktion. Kommer du in till oss kan vi hjälpa dig att hitta rätt lösningar för dig plus att vi installerar och ser till att det fungerar, berättar Markus Edgar som driver butiken tillsammans med sin fru Petra.

Hjärtat bland företagets säkerhetsprodukter är det prisbelönta larmsystemet K1 som går att kombinera med i princip vilka produkter som helst i det smarta hemmet.

– Med våra lösningar kan vi skräddarsy ett paket som passar dina behov. Du får helt enkelt rätt storlek från början plus att du kan slippa abonnemangskostnader med våra system, vilket många ser som en fördel, berättar Markus.

Förutom larmsystem och andra säkerhetsprodukter, som smarta trygghetslarm, finns även Google Home i butiken. Det är en röststyrningsenhet som gör att du kan kontrollera allt från belysning till kaffekokare med röstkommandon.

– Vi är först i Sverige med Google Home och vi tror att det finns ett stort intresse bland svenska konsumenter för en röststyrningsteknik som gör att du kan styra hela hemmet, säger Markus samtidigt som han säger ”Okej, Google. Can you tell me something about Mississippi?”. Google Home svarar med utförliga fakta om den amerikanska delstaten.

– Än så länge finns Google Home bara på engelska men inom kort kommer den på svenska, berättar Markus.

I butiken finns idag allt från smart belysning till trygghetslarm. Det senare är en produkt som inte bara vänder sig till äldre.

– Det är smidigt utformat så att du kan ha det i fickan eller runt halsen plus att du kan prata genom det om du blir skadad, avslutar Markus.