Sommartider hej hej!

Magnus Östberg

Den 29 mars är det dags att ställa om klockan till SOMMARTID. Som vanligt gäller minnesregeln ”vi ställer fram utemöblerna, alltså ställer vi fram klockan en timme”. Vilket också innebär en timmes kortare sömn på söndagsmorgonen – men framförallt signalerar det att vi går mot ljusare tider. Men för att kunna ställa fram klockan behöver du just… en klocka. Stor eller liten? Snygg eller tuff?  Vi tog oss tid att leta upp något för alla smaker i Eksjös butiker.

armbandsurArmbandsur
Snyggklocka | 599 kr, Väsk- & skoshopen.
Modernt och klassiskt på en och samma gång med svart läderarmband och fin urtavla.
polarPolar M400
Pulsklocka | 1999 kr, Interpsort.
Om du vill holla koll på både tid, position (gps) och daglig rörelse är M400 klockan för dig. Finns i både svart och vitt och är fullproppad med funktioner för dig som är aktiv.
oxxoOXXO
Snyggklocka | 1799 kr, Hem Å Vila.
Stilren och klassisk design från OXXO som finns i flera färger för att passa klädseln för dagen.
oregonOregon crystal
Väderstation | 1300 kr, Bimab.
Visa tid och väder med stil. Väderstationen från Oregon har coola 3D-vädersymboler inramade av riktigt glas. Symbolerna visas olika beroende på vädret – så klart!
philipsPhilips wake-up light
Klockradio | 699 kr, Elkedjan.
Klockradio med inbyggd lampa där ljuset ökar gradvis för att simulera solens uppgång 30 minuter före din inställda väckningstid.
fossilFOSSIL
Snyggklocka | 1295 kr, Smycka.
Ibland vill man ha en klocka som lyfter vilken outfit som helst. Fossil har en uppsjö av snygga herr- och damklockor så vi hade svårt att välja en enda. Men till slut bestämde vi oss för den här med blått läderarmband och vit urtavla.

Sommartidsfakta

Det vi kallar vintertid är egentligen ”normaltiden”. Så sommartiden är en justering av normaltiden med en timme som gör att vi på norra halvklotet får njuta något mer av våra få soltimmar. Sommartiden infördes 1980 i Sverige och sedan 1996 har hela EU gemensam sommartid som börjar sista söndagen i mars och avslutas den sista söndagen i oktober.