Prylar

Trendkollen: fisketrender

Fiska har gått från enkel ”hobby” till avancerat intresse. En del av förklaringen ligger i ökat fokus på rätt teknik och prylar för att fånga den största abborren, gösen eller gäddan.
– Youtube bidrar ju med mycket när det gäller inspiration från fiskeproffsen i olika typer av tävlingar, berättar Michaela Fridell på Intropris i Eksjö.

Det som är mest trendigt i fiskevärlden just nu är abborrfiske.
– Vi ser att framförallt många ungdomar fått upp ögonen för fisket igen och tv-program som Perch Fight eller Pike Fight bidrar så klart till ett ökat intresse, berättar Michaela.

Idag går intresset för de olika fiskesätten mer på djupet än tidigare. Det är viktigare att ha rätt utrustning för att ge sig själv bästa tänkbara förutsättningar för att bli den där ”storfiskaren”.
– Tekniken har utvecklats mycket i allt från själva spöna till rullarna. Idag är det till exempel kolfiber i alla spön vilket gör dem lättare. Och rullarna har bättre kullager och bromsar än för några år sedan, berättar Anna André.

I skrivande stund är abborrfiske det som efterfrågas mest i butiken. Men gösfiske är ständigt aktuellt här på Höglandet.
– Vi bor ju i Sveriges bästa göslandskap därför är gösfisket alltid populärt i trakterna runt Eksjö.

En anledning till att just ungdomar fått upp ögonen för fisket kan vara den kampanj som ABU sedan några år tillbaka erbjuder unga fiskeintresserade.
– Den heter kort och gott ”Börja fiska” och innehåller ett baspaket med allt du behöver i form av spö och rulle för att komma igång på ett enkelt sätt. Kom in till butiken så berättar vi mer, säger Michaela Fridell.

Börja fiska!

Vill du komplettera ditt startpaket för att börja fiska med väl utvalda drag? Då ska du kika på ”Börja fiska”-produkterna hos Intropris. Mer info får du i butiken.

Vildsvinsjakt

En annan trend som Intropris ser just nu är ökningen av vildsvinsjakt. Säsongen har förlängts eftersom vildsvinen blir allt fler och ställer till med en hel del oreda för bland annat jordbruket. – Där ser vi en ökning av olika specialprodukter som till exempel skyddsbyxor som står emot vildsvinens betar. Men också nattkikare och andra mörkerprodukter (se bild), berättar Mats Karlsson på Intropris.

Fiska med stil

Praktisk 5-ficks hybridbyxa i stretchig kvalitet för optimal rörelsefrihet och komfort. Benfickor samt bakficka har dragkedjor försedda med zip-pullers i reflex. Byxan hittar du hos Optimera.

Gillade du det här? Dela med dig på Facebook!
Prenumerera på nyheter från Eksjö & co
Samtycke *
Senaste artiklarna i "Prylar"

1. Markis från Höglandets markis. 2. Hatt från Väsk- och skoshopen. 3. Mugg med lock och sugrör från Blomsterlandet Bringners. 4. Lakrits med smak av jordgubbar och rosépeppar från Chocolaterie. 5. Solskyddsprodukter från Lotus hud och fot. 6. Klocka d …

Det är inte bara utomhus som blomstertiden är här. I Eksjös butiker har vi handplockat blommiga prylar i härliga mönster. Låt dig inspireras! 1. Halsband från Smycka Guldsmeden. 2. Mörkläggningstyg från Otyg. 3. Gå-bort-påse från Sahlgaards. 4. Badbyxo …

Färgsättningen av husfasader går i cykler och stämmer ofta bra med övriga trender i mode och inredning. 1980-talets pasteller fastnade ofta på fasaden och så även det brunmurriga 1970-talet. De senaste åren har dock vitt och svart dominerat på husfasad …

Team Olmed är ett ortopedtekniskt företag med butik och mot­tagning i Eksjö. De jobbar dels med patienter från Region Jönköping, men vänder sig också till privatpersoner med t.ex. fot- och knärelaterade besvär. – Det vanligaste är att våra kunder har f …

Att vistas i skog och mark kan vara en skön flykt från stressen i vardagen. Fiska, bada eller bara njuta av tystnaden med en spegelblank vattenyta som enda sällskap. Väska och hatt från Väsk- och skoshopen. Yxa och handskar från Optimera. Kortlek, ante …

Eksjö & co på Instagram
Prylar & trender

Jörgen Gustafsson hjälper människor att få kontakt med ”andra sidan” och på visitkortet står det medium. – Det är ologiskt att det inte finns något efter döden, säger han. Han föddes i Eksjö 1962 och växte upp i en stor familj. Efter skolan jobbade han …