Prylar

Trendkollen: fisketrender

Fiska har gått från enkel ”hobby” till avancerat intresse. En del av förklaringen ligger i ökat fokus på rätt teknik och prylar för att fånga den största abborren, gösen eller gäddan.
– Youtube bidrar ju med mycket när det gäller inspiration från fiskeproffsen i olika typer av tävlingar, berättar Michaela Fridell på Intropris i Eksjö.

Det som är mest trendigt i fiskevärlden just nu är abborrfiske.
– Vi ser att framförallt många ungdomar fått upp ögonen för fisket igen och tv-program som Perch Fight eller Pike Fight bidrar så klart till ett ökat intresse, berättar Michaela.

Idag går intresset för de olika fiskesätten mer på djupet än tidigare. Det är viktigare att ha rätt utrustning för att ge sig själv bästa tänkbara förutsättningar för att bli den där ”storfiskaren”.
– Tekniken har utvecklats mycket i allt från själva spöna till rullarna. Idag är det till exempel kolfiber i alla spön vilket gör dem lättare. Och rullarna har bättre kullager och bromsar än för några år sedan, berättar Anna André.

I skrivande stund är abborrfiske det som efterfrågas mest i butiken. Men gösfiske är ständigt aktuellt här på Höglandet.
– Vi bor ju i Sveriges bästa göslandskap därför är gösfisket alltid populärt i trakterna runt Eksjö.

En anledning till att just ungdomar fått upp ögonen för fisket kan vara den kampanj som ABU sedan några år tillbaka erbjuder unga fiskeintresserade.
– Den heter kort och gott ”Börja fiska” och innehåller ett baspaket med allt du behöver i form av spö och rulle för att komma igång på ett enkelt sätt. Kom in till butiken så berättar vi mer, säger Michaela Fridell.

Börja fiska!

Vill du komplettera ditt startpaket för att börja fiska med väl utvalda drag? Då ska du kika på ”Börja fiska”-produkterna hos Intropris. Mer info får du i butiken.

Vildsvinsjakt

En annan trend som Intropris ser just nu är ökningen av vildsvinsjakt. Säsongen har förlängts eftersom vildsvinen blir allt fler och ställer till med en hel del oreda för bland annat jordbruket. – Där ser vi en ökning av olika specialprodukter som till exempel skyddsbyxor som står emot vildsvinens betar. Men också nattkikare och andra mörkerprodukter (se bild), berättar Mats Karlsson på Intropris.

Fiska med stil

Praktisk 5-ficks hybridbyxa i stretchig kvalitet för optimal rörelsefrihet och komfort. Benfickor samt bakficka har dragkedjor försedda med zip-pullers i reflex. Byxan hittar du hos Optimera.

Gillade du det här? Dela med dig på Facebook!
Prenumerera på nyheter från Eksjö & co
Samtycke *
Senaste artiklarna i "Prylar"

Det smarta hemmet är här för att stanna. I takt med att allt mer produkter går att koppla ihop och kommunicera med rör vi oss sakta men säkert mot en värld som tidigare bara funnits i science fiction-filmer. – Idag är det inte bara smidigheten som är i …

”Jag vill känna och klämma på grejerna. Därför handlar jag i Eksjös mysiga butiker” 1. Fiolfikus från Blomsterboden Interflora 2. Armband från Smycka i Eksjö 3. Korg och heltäckningsmattor i olika färger från Hessels Colorama. 4. Foundation från Lotus …

Köket är husets hjärta, sägs det. Här tillbringar vi mycket tid för att laga mat, umgås eller prata. Även för kök finns gott om trender – både när det gäller material och färg. – Under en period skulle allt vara vitt, vitt och vitt. Idag är det mer var …

Den 1 december lanserar Edgar Security ett helt nytt koncept som släpps under eget varumärke. – Med vårt koncept blir det möjligt att koppla ihop tusentals olika produkter och tjänster som idag finns inom området säkerhet och smarta hem, berättar Marku …

Hösten är en härlig tid, men det gäller att kitta sig på rätt sätt när du ger dig ut i regn och vind. Här tipsar vi om massor av grymma höstprylar som du kan ha glädje av både hemma i trädgården och när du vistas ute i skog och mark.

Eksjö & co på Instagram
Prylar & trender

Anders Wahlberg (tv), Eva Klahr och Anders Lundberg ser till att behövande familjer i Eksjö får mat och julklappar. I juletid blir det ofta uppenbart att förutsättningarna för julfirande är väldigt olika. En del konsumerar i överflöd medan andra knappt …