Trolleri med Magic Kjell

Redaktionen

Magic Kjell som kommer att uppträda i butikerna i centrala Eksjö under långlördagen den 1 april tillsammans med magikerna Ingrid Klingberg Calås och Göran Calås.

Du jobbar ju till vardags med bredband på Eksjö energi. Hur kom du in på trolleriets bana?
– Jag började i 55-årsåldern när jag höll föredrag i jobbet. Då la jag in ett litet ”trick” för att lätta upp det hela. Publiken uppskattade det och jag la in fler trick. Sedan började jag lära mig mer och mer av Ingrid och Göran och sedan har det bara rullat på.

Vad kommer ni att bjuda på under långlördagen?
– Tanken är att vi ska trolla i butikerna på stan. Vi kommer att dela upp oss i olika butiker och bjuda på lite magi. Eventuellt blir det också lite trolleriskola för barnen.

Har du någon form av favorittrolleri?
– Jag gillar det som kallas ”close up”, alltså när ett par personer sitter vid ett bord och man kör trolleritrick. Då blir det magiskt.

Du ingår i en trollerigrupp som heter Magiskt.nu. Vad är det?
– Det är Ingrid, Göran och jag som alltid har trollat tillsammans. De är väldigt duktiga och kom faktiskt trea på trolleri-SM i sin klass. Märkligt nog fanns det ingen etta eller tvåa. De måste ha trollats bort.

Det är mycket magi i Eksjö under april. Kommer du att gå och se Joe Labero?
– Absolut. Jag såg en video från showen där han kör ett trick som jag också gör. Så det ska bli kul att se.