Foto & styling: Alexandra Bjerhag och Johanna Stenvall
”En lite Matigare Våffla”
Lufttorkad skinka
Sallad
Getoströra – smula ner getost i creme fraiche
Garnera med granatäppelkärnor
Våffeldagsfakta
Namnet våffeldagen kommer från ”vårfrudagen”, då man firade att våren var på intågande. På denna dag åt man just våfflor och namnet har genom historiens gång ändrats till våffeldagen. Historien säger också att vid den här tiden på året passade det bra att äta våfflor då tillgången på ägg och mjölk efter vintern var större.
Idag kan vi äta våfflor året om och på olika sätt. Recepten kan skilja sig mellan olika länder och speglar kulturen där de serveras, vilket är roligt! Vissa föredrar att äta våffla till efterrätt serverat med sylt och grädde till, andra kanske vill avnjuta en våffla till en kopp kaffe. Det finns inga rätt eller fel. Varför inte göra en lite matigare våffla som huvudrätt?