Vårkänsla i Eksjö

Magnus Östberg

Shoppinglunch med smygpremiär på nya verandan

I början av juni kommer den stå färdig – hotellets nya, inglasade veranda. Men redan på långlördagen den 27 maj blir det smygpremiär.
– Vi bjuder på en försmak av sommaren och hoppas på strålande sol, säger Johan Lindfors på Eksjö stadshotell.

Eksjö stadshotells veranda går mot ljusare tider. Med nya glaspartier och en utformning som harmonierar med hotellets ståtliga fasad kommer den att bjuda på trevliga sommarkvällar under många år framöver. Och i skrivande stund byggs det för fullt framför hotellet.

– Verandan kommer att stå helt färdig under andra veckan i juni. Det blir höj- och sänkbara glaspartier så att vi kan släppa in värmen, eller stänga ute kylan om det behövs, berättar Johan Lindfors.

Men redan till långlördagen den 27 maj blir det smygpremiär av verandan. Då dukas det upp för lunchservering och alla shopping-
gäster bjuds på dessert.

– Köper du shoppinglunch får du en dessert med en försmak av sommaren på köpet. Vi kommer dessutom ha barnmeny så att hela familjen kan äta i samband med en trevlig shoppingtur, säger Johan.

Med start den 12 juni kommer verandan att få en egen premiärvecka med olika teman för varje dag.

– Det kommer att bli italienskt, spanskt, grill, mexikanskt, räkfrossa och amerikanskt. Det blir buffé med noga utvalda rätter i kombination med en omgivning och drycker som ger rätt atmosfär för respektive temadag, säger Johan.