Zedig’s summerar sin supersommar

Redaktionen

och tror på en positiv fortsättning!

– Vi har fått en fantastisk start här i Mariannelund, berättar Johan Zedig och Anneli Rimås som driver Zedig’s glassfabrik och konfektyr. Vi hade kö varje dag hela sommaren, fortsätter de.

Zedig’s är beläget i Filmbyn i Mariannelund och många nyfikna Astrid Lindgren-fans har under sommaren även fått upptäcka den lokalproducerade glassen.

– Vi har så klart fått mycket draghjälp av Filmbyn under sommarsäsongen. Det har
varit väldigt mycket turister, och många passar på att fika eller äta hos oss, berättar Anneli.

Förutom glass, som är den givna huvudprodukten, så kan du även komma till Zedig’s för att äta lunch. Pasta, crêpes och olika soppor är stående inslag på menyn.

– Det har slagit väl ut och matsalen har varit välfylld så här långt, säger Anneli.

Satsningen på luncher är ett sätt att göra verksamheten lite mer ”året runt”. Glass är ju huvudsaklingen en sommarprodukt, även om försäljningen så klart pågår även på vintern.

– Vi vill bli en mötesplats under hela året. Det ska vara naturligt att komma hit för jobbmöten, umgås och för att träffa vänner, säger Johan. Vi har öppet varje dag, och det tror jag är en stor fördel. Bra matställen som har öppet på söndagar finns det inte så gott om i regionen, fortsätter han.

Nyligen fick Anneli och Johan ett mycket välkommet besked.

– Vi har fått serveringstillstånd, vilket gjorde att vi drog igång den restaurangverksamhet som vi länge har planerat för, berättar de. Tre kvällar i veckan har vi nu öppet till kl. 22 och serverar trerätters middag. Allt är lagat från grunden i vårt eget kök. Ett par dagar i veckan kan matupplevelserna även ackompanjeras av livemusik. Det känns fantastiskt att redan nu kunna ta nästa steg i utvecklingen av Zedig’s, säger Anneli och Johan.

Trots att företaget fortfarande är ungt så saknas inte framtidsdrömmar. Tvärtom.

– Vem vet, i framtiden kanske det finns ett Zedig’s glasscafé i varje stad? Vi har också funderat på en ambulerande glassbil som skulle kunna servera glass på turistorter runt om i Sverige, avslutar Johan.