”Årets butik” i Eksjö – Oak Lake Barbershop

Kristoffer Karlsson

Vid näringslivslunchen den 23 oktober delades priset till  ”Årets butik 2020” ut, och tilldelades Oak Lake Barbershop

Jag blev mycket överraskad och glad. Det är kul att få ett kvitto på att det vi gör är uppskattat, säger Elias Habibsson som driver herrsalongen och konceptbutiken i gamla stan.

Oak Lake Barbershop är, förutom en herrsalong som erbjuder klippning och rakning, även en ”lifestyle shop” med produkter för den medvetne mannen.

– Vi började med noga utvalda skönhetsprodukter för män, men nu har vi utökat sortimentet till kepsar, smycken och kläder, berättar Elias.

Välbesökt hemsida

På butikens hemsida finns alla produkter och kunden har möjlighet att ta del av både information och priser.

– Det är många som kommer in i butiken och vet direkt vad de vill ha. Då har de varit inne på hemsidan och kikat i förväg. Vi har också många som hör av sig och vill att vi skickar produkter, och det hjälper vi till med så klart, berättar Elias.

Butiken

Så sent som i september i år gjorde Oak Lake Barbershop om i sina lokaler och utökade samtidigt sortimentet ytterligare.

– Vi är väldigt nöjda med vårt butikskoncept och det har också varit väldigt uppskattat. Det vi gör i salongen vill vi spegla i butiken och skapa en helhetsupplevelse för våra kunder. Vi kan stå för varenda produkt vi säljer och jag skulle aldrig ta in något som jag inte själv gillar, säger Elias.

Även om Oak Lake Barbershop i första hand är en samlingsplats för män så har även många kvinnor hittat till butiken.

– I december säljer vi mer skäggprodukter till kvinnor än till män, berättar Elias. Det är ett tydligt tecken på att vi har blivit en presentbutik där kvinnor kan hitta utvalda presenter till sina män, fortsätter han.

I butiken finns många produkter som kan vara svåra att hitta i fysiska butiker på höglandet.

– Vi har exempelvis kepsar från Mitchell & Ness och flera svenska varumärken som Amanda Christensen och Wigéns. Det har varit stor efterfrågan och vi har fått mycket uppskattning för vårt sortiment, berättar Elias.

Om priset

Priset till ”Årets butik” delas ut av Svensk Handel, Eksjö. Allmänheten har fått nominera sina kandidater och sedan har en jury utsett årets vinnare.

Motiveringen lyder:

”Årets butik 2020 bidrar med en modern känsla i hjärtat av gamla stan. Inredningen är lika trendig som sortimentet och butiken lockar kunder från hela höglandet. Med genuint kundfokus och stort hantverkskunnande ser personalen till att ta hand om varje kund på bästa sätt. Butiken, som också är salong, drivs av en entreprenör som brinner för sin verksamhet och som alltid har kundens bästa i fokus. Årets butik 2020 är Oak Lake Barbershop.”