Bonnadan är tillbaka

Redaktionen

Den 24 september förvandlas Stora torget i Eksjö till skördemarknad med massor av aktiviteter för både stora och små. Testa på halmhoppning, klappa kossorna eller testa att rida.

Efter ett par års uppehåll på grund av pandemin är nu äntligen Bonnadan tillbaka. Den 24 september flyttar lantbrukare in delar av sin verksamhet till Stora torget och dukar upp för både smakfulla och lekfulla inslag.

– Det känns väldigt roligt att Bonnadan är tillbaka. Vi är ju bortskämda med både små och stora arrangemang i stan och Bonnadan har ju blivit något av en tradition som vi vill ha kvar, säger Pelle Nelzén som är ordförande i Eksjö handel.

Bonnadan arrangeras av LRF:s kommungrupp i Eksjö i samarbete med Eksjö handel. På torget finns möjlighet att se djur, köra traktor, åka häst och vagn och hoppa i halm. Eller varför inte botanisera bland alla närproducerade läckerheter som de lokala producenterna erbjuder under dagen.

– De flesta inslagen kommer du att känna igen och vi vet att det är mycket uppskattat av både eksjöbor och mer långväga besökare. Dessutom håller ju butikerna öppet till 15 så det finns all anledning att passa på att göra en heldag av lördagen den 24 september, säger Pelle.

Ett nytt inslag är att Jägarförbundet kommer att vara på plats och bjuda på smakprov och inspiration kring jaktfrågor.