Cykelsmedjan firar 20 år som butik

Kristoffer Karlsson

CYKELSMEDJAN STORSATSAR på sin verksamhet och utökar nu sina lokaler rejält.

– Vi går från ca 300 kvadratmeter till nästan 450, berättar Conny Andersson.

Den nya, större ytan möjliggör en satsning på den växande mark- naden för elcyklar.

– Elcyklar kräver service och reparation efter något år, och för att kunna serva våra kunder på bästa sätt så behöver vi större verk- stadsyta. Sen kommer vi också ha möjlighet att visa upp en mycket större del av vårt sortiment av elcyklar uppe i butiken, säger Conny.

Cykelsmedjan tar över de lokaler som tidigare varit Intersports klubbshop.

– Nu har vi hela framsidan på huset. Lokalen var ju redan anpas- sad för butiksverksamhet, så allt har gått väldigt smidigt så här långt, säger Conny.

Cykelsmedjan har ett ganska stort upptagningsområde och hit kommer kunder från hela Höglandet.

– Framför allt när det gäller service så är vi stora. Dessutom har vi en väldigt aktiv cykelklubb här i stan, och då är det smidigt att ha en cykelverkstad på nära håll, säger Conny.

För ungefär tre år sedan gick flyttlasset från Södra Storgatan till de nuvarande lokalerna på Prästängsvägen.

– Vi trivs väldigt bra här. Dessutom är det mycket smidigare för våra kunder att ta sig hit med bil. När vi fick möjlighet att utöka våra lokaler i samråd med hyresvärden så tvekade vi aldrig. Vi har haft lite växtvärk i våra lokaler så den nya ytan kommer väldigt väl till pass, säger Conny.

I skrivande stund väntar Conny och hans personal på ett nytt dörrhål som ska ansluta den nuvarande butiken med den nya delen.

– Vi hoppas att allt ska vara färdigt i november. Då kommer vi bjuda på lite inflyttningskalas och jag vågar nog utlova lite fina kam- panjer på cyklar också, avslutar Conny.