De formar sin egen framtid

Redaktionen

Forma Framtid har på kort tid blivit ett välkänt namn i Eksjö. Företaget har på mindre än två år hunnit med att utveckla större delen av Nannylundsområdet till en toppmodern tränings– och konferensanläggning, lägenheter och kontor. Nu växer de ytterligare genom att bygga om Nannylundshallen till ”Gruppträningens hus” med över 225 m2 i helt ny träningsyta.

Petter Johansson & Mikael Sjödahl är två välkända entreprenörer i Eksjö med framgångsrika bolag i bagaget. För två år sedan tog de med sig Petters bror Daniel och startade Forma Framtid. För Petter var det en naturlig vidareutveckling av Smålands rygg– och idrottsklinik med ökat fokus på träning och hälsa i större lokaler.
– Från början låg ju vårt fokus på rehab och den kliniska delen. Men väldigt mycket har hänt sedan dess och vi har utvecklats till ett träningscenter med ”klubbkänsla”, berättar Petter.

Sedan starten har företaget redan hunnit med att växa ur de ursprungliga träningslokalerna. Ytterligare träningsytor och omklädningsrum har vuxit fram och satsningarna tycks inte ha något slut.
– Vi märkte snabbt att det fanns en enorm efterfrågan på ”medveten träning”. Motionärerna idag har högt ställda krav på att kunna träna professionellt med närhet till kvalificerad personal – oavsett om det handlar om skador eller att bara bli bättre, berättar Mikael.

Därför har satsningarna på laktattester, VO2 Max, PT och specifika inriktningar mot t.ex. Vasaloppet eller golf varit viktiga, menar de båda.
– Oavsett vilken nivå du är på ska du lätt kunna mäta och se dina resultat. Då blir det både roligare och bättre, säger Mikael.

En annan framgångsfaktor är fokus på att vårda sina medlemmar, menar både Petter och Mikael. Att erbjuda mervärden i form av frukost, rabatter, evenemang och annat bidrar till en hemtrevlig klubbkänsla.
– På samma sätt är det viktigt att man jobbar med sin personal och där ser vi nästa stora satsning. Att kunna erbjuda företag organiserad friskvård är något som börjar bli en självklarhet för många bolag. Ett exempel är Swedbank som tränar hos oss varje måndag. För att kunna möta den efterfrågan har vi anställt en person har huvudansvar för företagsfriskvård, berättar Mikael.

Förutom den senaste satsningen på ännu mer gruppträningsyta finns gott om idéer hos Forma Framtid.
– Vi undersöker möjligheterna att bygga en padelbana och vi har en önskan om att få utöka och kanske bygga här på området. Men vi har fått konkreta förfrågningar från närliggande orter som vill att vi ska etablera oss med vårt unika koncept där, berättar Mikael och Petter.