Eksjö CK firar jubileum med prova-på-aktivitet

Kristoffer Karlsson

I år är det 60 år sedan som Eksjö cykelklubb bildades och det ska firas med aktivite- ter på Bonnadan den 30 september.
– Jag uppmanar alla som är intresserade av cykling att komma och prata med oss på torget. Alla är välkomna i vår förening och vi berättar gärna mer om vår verksamhet, säger Tobias Erlandsson, ordförande i Eksjö CK.

Förutom att träffa representanter från klubben kommer det även att finnas möjlighet att prova på mountainbikecykling.
– Vi bygger upp en liten hinderbana på torget och vi kommer erbjuda alla att testa. Vi kommer även att ha lånecyklar på plats och bjuda på lite fika, berättar Tobias.

Eksjö cykelklubb är en aktiv förening med ungefär 500 medlemmar.
– Vi har ungefär 60 ungdomar i träning och vi är många som kontinuerligt är ute på olika tävlingar, be- rättar Tobias. Sen har vi vår egen tävling, ”Ränneslättsturen” som lockar cyklister från både när och fjärran, fortsätter han.

Föreningens ”högkvarter” är ute i Högefälle där de har flera olika cykelspår, en så kallad ”Pump track”, teknikyta och ett XCO-spår med uppbyggda hinder.
– Nyligen har vi även byggt ett grilltak där ute och nästa projekt blir att renovera upp vår värmestuga, berättar Tobias.

Föreningen bildades 1963 och Sivert Carlsson som då bara var 16 år, var den första ordföranden. Eksjö cykelklubb hade från början 10 medlemmar och var en renodlad landsvägscykelklubb.
– Moutainbike och de andra disciplinerna som vi har idag var inte uppfunna då, säger Tobias med ett skratt.

Senare på dagen blir det lite extra jubileumsfirande för klubbens medlemmar ute vid klubbstugan.
– Vi har bjudit in några gamla medlemmar som ska berätta om klubbens historia och visa lite bilder. Sen blir det så klart lite god mat och dryck, avslutar Tobias.