Näringsliv & co

Säkra förare på väg

Eksjö trafikutbildning utbildar för alla nivåer

Varje år passerar hundratals elever genom Eksjö trafikutbildning oavsett om det handlar om körkort för bil, mc, buss, lastbil eller moped. Sedan 1 februari 2018 har Claes Malmqvist tagit över rollen som vd för bolaget och han vill slå ett slag för hela bolagets utbud.
– Vi har ett brett utbud av utbildningar för både privatpersoner och företag, berättar Claes.

Eksjö trafikutbildning startades 1990 av Rolf Bogmark. Då var det trafikövningsplatsen (läs halkbanan, red. anm.) vid Österbymovägen som var företagets huvudfokus. Sedan dess har företaget utvecklats både med den nya halkbanan i Nifsarp och genom att övriga trafikskolor i Eksjö samlats under ett och samma tak.
– Under 2000-talet fanns det två trafikskolor i Eksjö. 2008 förvärvades dessa av Eksjö trafikutbildning för att skapa det breda utbud som vi har idag med allt från körkort för moped till riskutbildning ett och två, körkort för lastbil, mc och mycket mer, berättar Claes Malmqvist.
Att bolaget idag är stadens enda trafikskola är något som förpliktigar, menar Claes Malmqvist.
– Vi måste se till att hela tiden leverera bra utbildningar och utvecklas kontinuerligt så att våra kunder ser oss som en självklarhet. Det finns inte utrymme för att luta sig tillbaka och vara nöjd, säger han.
– Det finns så mycket kunskap och kompetens hos personalen i det här bolaget vilket är en enorm trygghet för mig som är helt ny i branschen. Jag känner ödmjukhet och respekt inför uppgiften och tror att vi tillsammans kan göra Eksjö trafikutbildning till ett ännu bättre företag, säger Claes.
Den 1 februari 2018 tog Claes Malmqvist över rollen som vd för Eksjö trafikutbildning. Claes har tidigare jobbat med försäljning och ledarskap i olika roller med stora delar av Sverige som arbetsplats.
– Men jag har länge haft en längtan om att göra något här i Eksjö och jag drivs av en längtan efter att lära mig nya saker. När jag fick erbjudandet om att ta över vd-rollen här tackade jag ja direkt, berättar Claes.

Vi måste se till att hela tiden leverera bra utbildningar och utvecklas kontinuerligt så att våra kunder ser oss som en självklarhet.

Delar av personalen på Eksjö trafikutbildning

Ett av Claes mål är att öka kännedomen om bolagets hela utbud av tjänster inom trafiksäkerhet.
– Många känner till att vi är en trafikskola – men inte mer. Vi har idag ett brett utbud av yrkesförarutbildningar, samtliga körkort och dessutom en trafikövningsplats som går utmärkt att använda för mer än riskutbildningar – till exempel konferenser med trafiktema, berättar Claes.
Just konferenser med trafiksäkerhetstema är något som Claes tror kommer att öka i framtiden.
– Vi ser att det finns väldigt många företag där stora delar av personalen kör mycket. Det kan handla om allt från kommunala organisationer till privata företag som hantverkare eller liknande. Att kombinera nytta med nöje och ha en konferensaktivitet på vår halkbana brukar vara mycket uppskattat, berättar Claes.
Körkortsutbildningen är något som förändras i takt med samhället. Idag är det svårare att ta körkort jämfört med för 10-15 år sedan. Men det behöver inte nödvändigtvis betyda att det är dyrare.
– Den vanligaste frågan vi får är ”hur mycket kostar ett körkort?”. Det är ju väldigt svårt att svara på eftersom det beror på hur mycket arbete du är beredd att lägga ner själv – både på teori och praktik. Vi har en väl utarbetad undervisningsplan som vi utvecklar hela tiden. Vår tanke är att du som körkortselev ska följa med samma lärare genom hela utbildningen och vi jobbar hårt för att få ut säkra förare i trafiken, berättar Claes.
Även inom körkortsbranschen går det trender. Just nu råder något av en moped-boom på höglandet.
– Vi har så högt tryck på moped-körkort att vi redan nu bokar in de som vill ta körkort under 2019. Så det gäller att ha rätt bra framförhållning, säger Claes.

Eksjö trafikutbildning
Startades 1990 av Rolf Bogmark som då drev trafikövningsplatsen vid Österbymovägen. 2008 köpte bolaget upp Trafikskolan Mitt i stan och Mörnefälts Trafikskola. 2014 flyttade företaget in i före detta Missionskyrkan precis bredvid Ica. 2018 tog Claes Malmqvist över rollen som vd för bolaget.
Gillade du det här? Dela med dig på Facebook!
Prenumerera på nyheter från Eksjö & co
Samtycke *
Senaste artiklarna i "Näringsliv & co"

Creative Living Design är grundat av Ann-Christine Karlsson (tv), Mikael Wiktorsson, Ebba Wiktorsson och Alexander Larsson. Creative Living & Design är ett nystartat inredningsföretag med välbekanta ansikten. En av grundarna är Mikael Wiktorsson so …

Den 31 augusti slog Fredrik och Johan Lennings upp dörrarna för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Eksjö. Lennings är ett välkänt namn i branschen och har lång erfarenhet av att sälja jordbruks- och skogsfastigheter. – Under åren har andelen villa …

Per och Anna Nelzén kan sedan ett par veckor tillbaka titulera sig ”Årets handlare”. I konkurrens med 112 andra Interflorabutiker knep de utmärkelsen på en högtidlig gala i Stockholm. – Vi har fått väldigt mycket uppmärksamhet både på stan och i social …

I DAGENS STRESSADE SAMHÄLLE ökar efterfrågan på alternativa metoder för avkoppling och återhämtning. – Min verksamhet utgår från den traditionella kinesiska medicinen. Jag erbjuder olika behandlingsmetoder, bland annat akupressur, öronakupunktur och go …

Med över 30 år i branschen har Eksjö Elteam en mycket spännande tid framför sig. Företaget växer från ca 30 anställda i dagsläget, till cirka 50 om ett knappt halvår. Per-Olof Nilsson och Åke Davidsson startade Eksjö Elteam redan 1986. 1999 blev Peter …

Eksjö & co på Instagram
Prylar & trender

Anders Wahlberg (tv), Eva Klahr och Anders Lundberg ser till att behövande familjer i Eksjö får mat och julklappar. I juletid blir det ofta uppenbart att förutsättningarna för julfirande är väldigt olika. En del konsumerar i överflöd medan andra knappt …