Freelance Tuesday på Lennarts bakficka

Redaktionen

Eksjö.nu fortsätter satsa på att skapa mötesplatser och evenemang för olika typer av företagare. Den senaste satsningen kallas Freelance Tuesday och vänder sig till små- eller enmansföretag.
– Målet är att skapa en mötesplats där du som driver ett litet företag eller är ensam kan träffa andra likasinnade för att få inspiration och kollegor under en förmiddag varje månad, berättar Jennie Heimdal som är näringslivsutvecklare på Eksjö.nu.
Jennie kommer att finnas på plats första tisdagen varje månad tillsammans med Ida Fredman som är affärsutvecklare i Eksjö och Aneby.

Jennie Heimdal, näringslivsutvecklare på Eksjö.nu.

– Även du som funderar på att starta företag är välkommen till Lennarts bakficka dessa tisdagar. Dels kan du resonera och få hjälp av Ida och mig, men du kan också få möjlighet att prata med företagare som varit i samma situation som du, berättar Jennie.
I Eksjö kommun finns många små företag inom olika branscher, men ofta är frågeställningarna för företagare likartade – oavsett bransch.
– Att träffa företag från olika områden är ofta utvecklande och man kan komma om man vill jobba på plats eller om man ta en fika och få lite inspiration. Det är bara att dyka upp mellan 9-12, berättar Jennie.
Konceptet finns på flera platser runt om i landet men det är första gången det testas i Eksjö.
– Första träffen är den 1 oktober och vi hoppas många passar på att komma, säger Jennie.