Grillfeber i Eksjö

Carina Engqvist

grill

Andra helgen i maj presenteras ett nytt glödhett event i Eksjö. Då avgörs nämligen världshistoriens första Eksjömästerskap i BBQ. Domare är ingen mindre än Ulrik Lindelöv, lagledare för svenska grillandslaget och Europamästare i BBQ.

Fredagen den 8 maj radas gasolgrillarna upp på Stora torget och åtta-tio lokala företagslag gör upp om den ärofyllda grilltiteln. På gallren läggs nötkött från Norrby Ängar, fläskkött från Högebergs Gård och kyckling från Kronfågel. Med råvaror av hög kvalitet får deltagarna fria händer att skapa en grillmeny utöver det vanliga. Det gäller alltså att imponera på en av Sveriges bästa BBQ-kockar!

Exakt vilka de tävlande är har i skrivande stund inte avslöjats, men det ryktas att bland annat en skoaffär och ett visst museum har legat i hårdträning under vårvintern… Det enda krav som ställs på de tävlande är att ingen i laget är yrkesverksam kock.

Grilltemat fortsätter under lördagen då Ulrik Lindelöv intar scenen för att bjuda på tips och råd inför årets grillmiddagar. Stora torget blir också marknadsplats för lokala producenter, med försäljning av mat och grilltillbehör. Bengt Grafström håller ihop programmet och eventet avslutas med att fem gasolgrillar auktioneras ut.
Den som om möjligt kan ta in ännu mer inspiration, eller bara vill njuta av en proffsmiddag, kan boka bord på Eksjö Stadshotell. Här serveras på lördagskvällen en BBQ-meny signerad Ulrik Lindelöv.