Motorspecial

Redaktionen

Uppdaterad version av Outback hos Eksjö motorcentrum

Subaru Outback är en sportig och rymlig kombi som nu finns i en uppdaterad version hos Eksjö motorcentrum.

– Grunden känns igen från ”gamla” Outback men det är en hel del tekniska uppgraderingar som gjorts på den här modellen, berättar Jonas Sandström på Eksjö motorcentrum.
Bilen har bland annat utrustats med parkeringskameror runt om.
– Dessutom har bilen en säkerhetsteknik som kallas Eyesight som gör att bilen bromsar automatiskt om du kommer för nära framförvarande fordon. Tekniken fungerar alltså som en adaptiv farthållare, berättar Jonas.
Förutom en rad designmässiga nyheter som ny design på aluminiumfälgarna och fronten är bilen också utrustad med Apple Carplay och Android Auto.

17:e maj är det dags för årets upplaga av Eksjö lådbilsrally

Tävlingen körs i en lagom brant backe där en bana byggs upp med hjälp av höbalar. Man tävlar mot varandra ”head to head” eller på tid.

Stenskottet fixar du hos Ryds i Eksjö

Sedan ett par månader tillbaka finns Ryds Glas i Eksjö. Det är Eksjö bil- och bygg-glas som sedan årsskiftet ingår i den nationella kedjan.
– Att ingå i en riksomfattande koncern som Ryds Glas gör oss starkare och det är roligt att vi kan fortsätta erbjuda kvalitetstjänster inom glas, säger Jerker Karlsson som driver Ryds Glas i Eksjö.

Glöm inte torkarbladen!

Efter en tuff och hård vinter är det inte bara däcken som behöver en översyn.
– Ett par nya torkarblad gör underverk för en säker framfart i trafiken, säger Mattias Sandell på S&S Bilservice.

1:a april är datumet då det är fritt fram att ha sommardäck.

Även om det i skrivande stund ser ut som om sommarväglaget är långt borta kan det slå om fort.
– Kom ihåg att vara ute i god tid när du ska boka tid för däckskifte – och glöm inte att kolla mönsterdjupet så att du kör med däck som ger bra grepp på vägbanan, tipsar Mattias Sandell på S&S Bilservice.