Pure Balance hjälper dig att hitta tillbaka till dig själv

Kristoffer Karlsson

I DAGENS STRESSADE SAMHÄLLE ökar efterfrågan på alternativa metoder för avkoppling och återhämtning.

– Min verksamhet utgår från den traditionella kinesiska medicinen. Jag erbjuder olika behandlingsmetoder, bland annat akupressur, öronakupunktur och gongavslappning, berättar Anna Gustafsson som driver Pure Balance.

För några år sedan drabbades Anna själv att utmattningssyndrom och det blev början på hennes resa.

– Det fick mig att inse vikten av att lyssna på både kropp och själ. Jag upptäckte meditationen och plötsligt blev jag medveten om vad jag tycker om att göra. Tidigare hade jag gjort det som förväntades av mig istället för det jag gillade att göra. En del i min livsstilsförändring blev att lämna mitt dåvarande jobb och starta Pure Balance. Det är mitt sätt att kunna hjälpa andra människor att må bra, säger Anna.

Hon utbildade sig inom akupressur och började under utbildningen att behandla nära och kära.

– Sedan började fler och fler människor höra av sig och sedan dess har det bara rullat på.

Idag har verksamheten utökats och förutom behandlingar på plats hos Pure Balance erbjuder hon nu även workshops, föreläsningar och retreatresor. Bland annat väntar en retreat till Sahara i vår.

– Efterfrågan på den här typen av tjänster ökar jättemycket. Som samhället ser ut idag så jagar vi tiden. Vi tappar kontakten med oss själva, förklarar Anna. Utmattningar och sjukskrivningar ökar och fler och fler drabbas av utmattningssymptom. Många söker efter alternativa behandlingsmetoder, och det är just det behovet som jag kan fylla, fortsätter hon.

I skrivande stund håller Anna på att utbilda sig för att kunna erbjuda ett ännu större utbud av tjänster.

– Jag möter ofta människor som har tappat gnistan och orken och det är fantastiskt att få se deras glöd komma tillbaka. Att få coacha och hjälpa människor att hitta tillbaka till sig själva är helt fantastiskt och ger mig så otroligt mycket glädje. säger Anna.